Motosiklet Trafik Sigortası

Motosiklet trafik sigortası; kaza sebebiyle üçüncü şahıslara vereceğiniz maddi ve bedeni zararları karşılayan, yaptırılması zorunlu bir sigorta ürünüdür.

motosiklet trafik sigortası neleri kapsar?
Genç Sigorta
trafik sigortası

Sigortası bulunmayan araçların trafiğe çıkması halinde, araç trafikten uzaklaştırılır ve cezaya tabi tutulur. Zorunlu Trafik Sigortası; teminat limitleriniz kapsamında bütçenizi ve karşı tarafı güvence altına alır:

  • Maddi Zararlar Teminatı ile; kazada zarar verdiğiniz aracın değer kaybına uğraması durumuna karşı güvence sağlar. 
  • Sağlık Giderleri Teminatı ile; üçüncü şahısların kaza nedeni ile oluşabilecek problemlerinde, protez organlar dahil tüm sağlık masraflarını karşılar. 
  • Sürekli Sakatlık Teminatı ile; üçüncü şahsın iyileşemeyecek sakatlığa uğraması halinde, gelecekte uğrayabileceği masrafları güvence altına alır. 
  • Destekten Yoksun Kalma (Ölüm) Teminatı ile; üçüncü şahsın ölmesi halinde, maddi desteğinden yoksun kalan kişilerin zararlarını karşılar. 

Zorunlu Trafik Sigortası; kişi ve kaza başına sunduğu teminatları, yüksek bütçeli teminat limitleri ve devlet gücü desteği ile sizin ve trafikte bulunan tüm üçüncü şahısların geleceğini garanti altına almaktadır. Bazı sigorta şirketleri ekstra prim kapsamında; çekici ve kurtarma hizmeti, 7/24 Asistans hizmetleri, lastik değişimi, ferdi kaza ve üçüncü şahıslara karşı maddi sorumluluk gibi ek teminatlar da sunulabilmektedir. Tüm avantajlarının yanı sıra, aracın kaza yapmaması durumunda hasarsızlık indirimi ile bütçenize katkı sağlamaktadır.  

Siz de Zorunlu Trafik Sigortasını yaptırmadan önce, aklınıza takılan tüm sorulara cevap bulmak ve ihtiyacınıza yönelik tekliflere kolayca ulaşmak isterseniz; mesleğinde uzman sigorta danışmanlarımızdan sizin için teklif hazırlamalarını isteyebilirsiniz. Bunun için 0216 411 95 17 numaralı telefondan bize ulaşabilir veya sayfanın üst kısmındaki butondan açılan forma bilgilerinizi bırakarak size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Trafik Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Araç sahiplerinin temel yasal yükümlülükleri arasında yer alan zorunlu trafik sigortası, aracın trafiğe çıkabilmesi için gerekli bir sigorta türüdür. Araba sigortası sayesinde olası bir kaza halinde karşı tarafa ve üçüncü şahıslara verilen hasarın maddi sonuçlarının karşılanmasına destek olur. Bu anlamda kara yollarında seyir halindeyken yaşanan kazalarda oluşan zararlar için gereken güvenceyi sağlar. Araç trafik sigortasının amacı, kayıpları minimuma indirmek ve mevcut hakları korumaktır.

Araç sahibi olan herkesin bir trafik sigortası edinmesi pek çok açıdan avantajı da beraberinde getirmektedir. Öncelikle sigortasız bir şekilde trafiğe çıkma sonucu ödemek zorunda kalacağınız para cezasından kaçınmış olursunuz. Üstelik 2013 senesine kadar poliçenizi de yanınızda bulundurmanız gerekli iken artık bilgisayar ortamı sayesinde bu kural kaldırılarak sürücülere kolaylık sağlanmıştır. Dolayısıyla sağladığı taşıt sigortasının ilk avantajı, sizi yüklü miktarda para ödemekten kurtaracak olmasıdır.

Bir diğer avantajı ise kazaya dahil olan üçüncü kişileri de güvence altına almasıdır. Ek olarak avukatları giderleri, kaza başına maddi hasar teminatı, vefat ve tedavi teminatları gibi masrafları karşılayarak hem hatalı olan taraf hem de mağdur yasal prosedürlerle korunmaktadır.

Araç zorunlu trafik sigortasının genel şartları, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu tarafından belirlenmiştir. Bu bağlamda bütün sürücülerin bu şartlara uyması zorunlu kılınmıştır. Yine aynı yasalarca oto sigortası olmayan araçların muayene işlemi yaptırması ve trafiğe çıkmasına da izin verilmemektedir. Dolayısıyla poliçe süresi dolan araçlar, denetime yakalanması halinde çeşitli cezalarla karşılaşmaktadır. Ek olarak trafik sigortası dahilinde yer alan hasar karşılaştırma şartları ise satın alınan poliçeye göre farklılık göstermektedir. 

Kazayı yaşayan kişinin mağdur olmaması adına önceden alınan bir önlem olarak görülen zorunlu trafik sigortasının uygulama esasları “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında belirlenmiştir. Belirli limitler ile birlikte her sene yenilenir ve takip edilmesi gerekmektedir. Primlerin düzenli ödenmesi halinde yüksek maliyetli olan tazminatlar, sigorta kapsamında karşılanmaktadır. Ek olarak trafik sigortası sadece Türkiye sınırları içerisinde geçerli olacaktır. Bu anlamda otomobil sigortası poliçe kapsamı hem şehiriçi hem de şehirler arası yolculuklarda yaşanabilecek kazalar sonucunda araç sahibinin yaşadığı maddi kaybı azaltmaktadır. Dolayısıyla kusurlu olunan bir kazada sakatlık, vefat, maddi zarar, avukatlık giderleri ve üçüncü şahıs sakatlıkları gibi giderler poliçe tarafından karşılanır.

Dilerseniz ek teminatlar sayesinde trafik poliçesi kapsamını genişletmeniz mümkündür. Bu noktada aracın sahip olduğu özelliklere göre bir poliçe tercih etmek ve araç sigortası yapmak maddi kayıplarda zararın minimuma indirilmesi anlamına gelmektedir.

Oto zorunlu trafik sigortası genel anlamda karşı tarafın gördüğü hasarları karşılamakla beraber poliçe içeriğine göre üçüncü şahıslara verilen zararı ve hukuki süreçlerin giderlerini de üstlenmektedir. Eğer poliçenizde ek teminatlar yer alıyorsa çekici hizmeti, sağlık desteği ve yol yardımı almanız da mümkündür. Ayrıca aracın herhangi bir kazaya karışması halinde sakatlanma, maddi hasar ve ölüm gibi olaylarda poliçe limitlerine bağlı olarak sigorta şirketi tarafından ödeme sağlanmaktadır. Bu anlamda trafik sigortası kapsamında yer alan durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Dükkân ve ev gibi üçüncü kişilere ait mallara ait zararlar
  • Kaza sonucu karşı tarafa verilen zararlar
  • Kaza sebebiyle vefat edenlerin defin işlemi masrafları
  • Lamba ve elektrik direği gibi kamuya ait mallara istemeden verilen hasarlar
  • Eğer suçlu olan taraf değilseniz ancak karşı taraf sizin haksız olduğunuzu iddia ederek mahkemeye vermesi halinde avukatlık ücreti

Trafik sigortası dahilinde değerlendirilmeyen bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Sigortalı olan taraf kusurluysa kendi aracında meydana gelen zararlar
  • Aracın hareket halinde olmadığı sırada verdiği zarar
  • Karşı tarafın yanında bulunan eşyalar haricinde römorklarda taşınan mallardaki zararlar
  • Manevi tazminat talep ve davası
  • Patlayıcı madde taşıma sonucu ortaya çıkan zararlar
  • Kaza sonrasında iş durması veya gelir kaybı gibi dolaylı zararlar
  • Aracın satış sebebiyle bırakılması veya bakıma verildiği yerde yaşanan kazalar
  • Kazayı gerçekleştiren araçların aynı kişiye ait olması
  • Aracın çalınması halinde eğer bir kazaya karışırsa ortaya çıkan maddi hasar

Araba sigortası birtakım teminatları içerir.

Maddi Zararlar Teminatı; hak sahibinin, kaza sonucu zarar verdiği araçta değer kaybı oluşması durumunda, hasarı güvence altına alan teminattır. Karşı tarafın aracındaki maddi hasarın tespitini, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından atanan ilgili branşta ruhsat sahibi sigorta eksperleri yapar.

Sağlık Giderleri Teminatı; üçüncü kişinin trafik kazası dolayısıyla bedenen eski haline dönmesini teminen protez organ bedelleri de dahil olmak üzere yapılan tüm tedavi giderlerini limitler dahilinde içeren teminattır. Kaza nedeniyle mağdurun tedavisine başlanmasından itibaren mağdurun sürekli sakatlık raporu alana kadar tedavi süresince ortaya çıkan bakıcı giderleri, tedaviyle ilgili diğer giderler ile trafik kazası nedeniyle çalışma gücünün kısmen veya tamamen azalmasına bağlı giderler sağlık gideri teminatı kapsamındadır. 

 

Sürekli Sakatlık Teminatı; üçüncü kişinin sürekli sakatlığı dolayısıyla ileride ekonomik olarak uğrayacağı maddi zararları limitler dahilinde karşılar. Kaza nedeniyle mağdurun tedavisinin tamamlanmasından ve sürekli sakatlık oranının belirlenmesinden sonra ortaya çıkan ve tıbben gerekli olan bakıcı giderleri, kaza nedeniyle mağdurun sürekli iş göremezliği durumunda tazminat bu teminat kapsamında ödenir.

Destekten Yoksun Kalma (Ölüm) Teminatı; üçüncü kişinin ölümü dolayısıyla ölenin desteğinden yoksun kalanların destek zararlarını karşılamak üzere belirlenecek tazminat bu teminat kapsamında limitler dahilinde ödenir. Söz konusu tazminat miktarının tespitinde ölen kişi esas alınır.

Aşağıdaki haller trafik sigortasının teminat kapsamı dışındadır:

  • İşletilme halinde olmayan araçların sebep olacağı zararlar
  • Hak sahibinin kendi kusuruna denk gelen tazminat talepleri
  • İlgililerin, sigortalının sorumluluk riski kapsamında olmayan tazminat talepleri
  • Sigortalının, eşinin, sigortalının usul (ana,baba, dede vb.) ve fürunun(çocuk, torun vb.), sigortalıya evlat edinme ilişkisiyle bağlı olanların, sigortalının birlikte yaşadığı kardeşlerinin, mallarına gelen zararlar sebebiyle ileri sürebilecekleri talepler
  • Destekten yoksun kalan hak sahibinin, sigortalının sorumluluk riski kapsamında olmayan destek tazminatı talepleri ile destekten yoksun kalan hak sahibinin, sigortalının sorumluluk riski kapsamında olmakla beraber destek şahsının kusuruna denk gelen destek tazminatı talepleri
  • Zarar görenlerin beraberinde bulunan bagaj ve benzeri eşya dışında sigortalı araçta veya bu araç vasıtasıyla çekilen römorkta/yarı römorkta taşınan eşyanın uğrayacağı zararlardan dolayı sigortalıya karşı ileri sürülecek talepler
  • Manevi tazminat talepleri
  • Sigortalının, Karayolları Trafik Kanunu uyarınca eylemlerinden sorumlu tutulduğu kişilere karşı yöneltebileceği talepler
  • Sigortalının aracına veya bu araç vasıtasıyla çekilen römorklara ve yarı römorklara veya çekilen araçlara gelecek zararlar nedeniyle ileri sürülecek talepler
  • Çalınan veya gasp edilen araçların sebep oldukları ve Karayolları Trafik Kanununa göre sigortalının sorumlu olmadığı zararlar, aracın çalındığını veya gasp edildiğini bilerek binen kişilerin zarara uğramaları nedeniyle ileri sürülecek talepler ile çalan ve gasp eden kişilerin talepleri
  • Motorlu bisikletlerin kullanılmasından ileri gelen zararlar
  • Terör eylemlerinde ve bu eylemlerden doğan sabotajda kullanılan araçların neden olduğu ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre sigortalının sorumlu olmadığı zararlar ile aracın terör eylemlerinde kullanıldığını veya kullanılacağını bilerek binen kişilerin zarara uğramaları nedeniyle ileri sürdükleri talepler, aracı terör ve buna bağlı sabotaj eylemlerinde kullanan kişilerin talepleri
  • Motorlu araç kazalarından dolayı toprak, yeraltı suları, iç sular, deniz ve havanın kirlenmesi ya da kirlenme tehlikesi nedeniyle temizleme, toplanan atıkların taşınması ve bertarafı masrafları ile biyolojik çeşitlilik, canlı kaynaklar ve doğal yaşama verilen zararlar nedeniyle bozulan çevrenin yeniden oluşturulması ile ilgili çevresel zararlardan ileri gelen talepler
  • Gelir kaybı, kâr kaybı, iş durması ve kira mahrumiyeti gibi zarar verici olguya bağlı olarak oluşan yansıma veya dolaylı zararlar nedeniyle yöneltilecek tazminat talepleri
  • İlgili mevzuatla genel hükümlere tâbi kılınan talepler, 
  • 918 sayılı Kanunun 104 üncü ve 105 inci maddelerinde düzenlenen sorumluluklar 
  • Cezai kovuşturmadan doğan tüm giderler ile idari ve adli para cezaları

Trafik sigortasını yaptırmak oldukça kolay bir prosedürdür. Bunun için ilk etapta atılması gereken adım sigorta şirketinden araç sigorta teklifi almak olacaktır. Teklifiniz hazırlanırken sigorta için prim hesaplaması da yapılacaktır. Buna bağlı olarak dilerseniz ek teminatlara da sahip olabilirsiniz.

En ucuz araç sigortası ya da uygun trafik sigortası konusunda dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır. Trafik sigortası hesaplamasında aracın markası, yaşı, kayıtlı olduğu il ve hasarsızlık hali gibi faktörler göz önünde bulundurulur. Ayrıca ruhsat, plaka ve çeşitli bilgilerin sigorta şirketine beyan edilmesi gerekmektedir. Ödemenizi ise internet bankacılığı yoluyla yapmanız mümkündür. İsterseniz sigorta şirketi ile telefon üzerinden irtibat kurabilir ve tüm süreci detaylarıyla öğrenebilirsiniz. Direkt size en yakın acenteyi ziyaret ederek de trafik sigortası yaptırabilirsiniz.

Trafik sigortası yaptırmak için güncel ruhsat ve kimlik bilgilerinin sigortacıya beyan edilmesi yeterlidir.

Trafik sigortası, özel veya tüzel kişi ruhsat sahibi adına yapılmalıdır.

Trafik sigortasının, araç henüz trafiğe çıkmadan önce yaptırılması gerekmektedir. Özellikle sıfır kilometre olan bir aracın satın alınması halinde sigorta işlemleri aracın devri tamamlanır tamamlanmaz aktif hale getirilmelidir. Eğer aracın daha önceden sahip olduğu bir poliçe varsa yeni sigorta da önceki poliçe süresi dolmadan yaptırılmalıdır. Bu sayede sigortasız araç kullanma cezasından kaçınabilirsiniz.

Yeni alınan araç, şahsın adına tescil edildiği gün, araç trafiğe çıkmadan önce trafik sigortası yaptırılmalıdır. Trafik sigortasının her yaptırılmadığı ay için gecikme sürprimi uygulanır.

Trafik sigortası, çeşitli teminatlara sahip olmakla beraber yüksek limitleri ile hem sizin hem de trafikteki tüm üçüncü kişilerin geleceğini güvence altına almaktadır. Üstelik ekstra prim halinde lastik değişimi ve çekici ile kurtarma hizmeti gibi ek teminatlar da sağlanabilmektedir.

Eğer siz de en uygun trafik sigortası ya da en düşük trafik sigortası tekliflerinden yararlanmak istiyorsanız alanında uzman sigorta danışmanlarımızla iletişime geçebilir ve size özel teklifler hakkında bilgi ya da online sigorta teklifi alabilirsiniz. Bunun için dilerseniz sayfanın üst kısmında yer alan forma tıklayabilir veya 0216 411 95 17 numaralı telefon adresinden bize ulaşabilirsiniz. Trafik sigortası ücretleri ve sıfır araç sigortası hakkında detaylı bilgi için sigorta danışmanlarımız size destek olacaktır.

Karayolları Trafik Kanunu’na göre trafik sigortasının yaptırılması zorunlu olup, sigortası olmayan araçların trafiğe çıkması yasaktır. Eğer trafik sigortası olmadan trafiğe çıkılırsa hem ceza kesilir hem de araç bağlanır. Ayrıca trafik sigortası yaptırılmak istendiğinde gecikme zammı uygulanır ve varsa hasarsızlık indirimi hakkı kaybedilebilir.

Zorunlu trafik sigortasının geçerlilik süresi 1 senedir. Dolayısıyla her sene poliçe dönemi sonunda anlaşmalı olduğunuz acenteyi ziyaret ederek trafik sigortası yenileme işleminiz gerçekleştirmeniz gerekir. Ayrıca prim hesaplaması yapılırken sigortalının hasar geçmişi, aracın teknik özellikleri ve bunun gibi çeşitli bilgiler de göz önünde bulundurulabilmektedir.

Trafik sigortası hizmeti veren sigorta şirketleri aşağıdaki gibidir.

  • Aksigorta
  • Allianz Sigorta
  • Anadolu Sigorta
  • Axa Sigorta
  • Doğa Sigorta
  • Groupama Sigorta
  • HDI Sigorta
  • Mapfre Sigorta 
  • Ray Sigorta
  • Sompo Sigorta
  • Türk Nippon Sigorta
  • Türkiye Sigorta

Trafik sigortası; bir kaza sonucu karşı tarafın aracına hasar verilmesi ve o aracın içindeki kişilerin kaza sonucu sakat kalması veya vefat etmesi durumunda, sigorta şirketi sigortalı adına karşı tarafa ödeme yapar. Zorunlu trafik sigortası sayesinde olası risklere karşı maddi hasarlar limitler dahilinde güvence altındadır.

Taşıt sigortası fiyatları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yasal çerçeveye göre belirlenmiş olup; aracın bilgileri, aracın kullanım tipi, aracın kullanıldığı il, sigortalının hasar geçmişi, sigortalının kimlik bilgisi ve poliçeye eklenen ek teminatlara göre hesaplanır.

 

Trafik sigortası, üçüncü şahıslara verilen maddi ve bedeni (sakatlık ve ölüm) zararları karşılar. Bu nedenle trafik sigortasına sahip kişinin aracında oluşan hasarlar poliçe kapsamında karşılanmamaktadır.

Trafik sigortası isteğe bağlı sebeplerden iptal edilemez. Ancak poliçe vadesi başlamamış, araç satılmış, araç kullanılamayacak hale gelmiş, sigortalı vefat etmiş veya araç için yürürlükte mükerrer poliçe varsa trafik sigortası iptal edilebilir.

Aracın satıldığı günden itibaren 15 gün boyunca trafik sigortası yeni araç sahibi için güvence sağlamaya devam eder. 15. günün sonunda yeni araç sahibi trafik sigortasını yaptırmak zorundadır. Eğer yeni araç sahibi trafik poliçesini yaptırmazsa araç trafikten men edilir ve ceza kesilir.

İlk kez trafik sigortası yaptıran kişiler dördüncü basamaktan başlar. Aracın kazaya karışıp karışmaması sigortalının basamağını etkiler. Sigortalının bulunduğu basamağa göre hasarsızlık indirimi oranı da belirlendiği için prim üzerinde olumlu veya olumsuz etkileri olabilir.

Trafik sigortası basamakları 7 kademeden oluşmaktadır. İlk defa trafik sigortası yaptıran kişiler 4. basamaktan başlarken, sigortalının hasar kaydına göre basamak kademesi düşebilir veya yükselebilir. Hasarsız geçen bir yılın sonunda sigortalı 5, 6, ve en son basamak olan 7’ye yükselebilir.

2024 yılı itibariyle trafik sigortası karşı taraftaki hasarın 200 bin TL’ye kadar olan tutarını öder, bu rakam araç başınadır. Kaza başına yapılan ödeme miktarı ise 400 bin TL olarak güncellenmiştir.

 

Kasko ve trafik sigortası arasındaki en belirgin fark, kaskonun tamamen isteğe bağlı olarak yapılmasıdır. Trafik sigortası ise zorunlu bir sigorta türüdür ve belirli limitler dahilinde karşı tarafta oluşacak maddi zararlar güvence altına alınır. Kasko poliçesinde ise kendi aracınızda yaşanan zararlar için bir teminat sağlanmış olur. Ayrıca trafik sigortasında gecikme cezası mevcuttur ve gerekli ödemeler yapılmadığı sürece aracın geri alınması mümkün değildir. Kaskoda ise böyle bir yaptırım bulunmamaktadır.

Aracınızın trafik sigortası sorgulama işlemleri için resmi portal olan e-Devlet’i ziyaret edebilirsiniz. Gerekli bilgilerle buradan giriş yaparak arama butonuna “trafik poliçe sorgulama” yazmanız halinde istediğiniz veriye erişebilirsiniz. Bu sayede hem sigortanızın ne zaman yenilenmesi gerektiğini görürsünüz hem de poliçe tarihinin geçmiş olup olmadığınız kontrol etmiş olursunuz. Ek olarak bu platformdan sadece kendi üzerinize olan araçlar için sorgulama yapabileceğinizi unutmamalısınız. Başkasına ait bir araç için sorgulama yapmanız mümkün olmayacaktır.

Trafik sigortası, gasp edilmiş veya çalıntı olan araçların gerçekleştirdiği kazalar için herhangi bir güvence sağlamamaktadır. Dolayısıyla bu araçlarla kaza yapılması halinde sigorta şirketinden herhangi bir ödeme almanız mümkün değildir. Buna ek olarak kazada üçüncü bir şahsın yer almaması da sigorta kapsamı dışındadır. Eğer aracınız bariyerlere, duvara veya sürücüye ait başka bir araca çarparsa trafik sigortası kapsamında ödeme alamazsınız.

Bazı sürücüler ek bir maliyet olarak düşündükleri için bazen trafik sigortalarını yaptırmamaktadır. Ancak zorunlu trafik sigortasının yaptırılması yasalarca zorunludur ve aksi takdirde araç sahipleri bazı cezalara tabi tutulmaktadır. Bunlardan ilki para cezası olmakla birlikte 2024 yılına göre trafik sigortası yaptırmamanın cezası 691 TL olarak belirlenmiştir.

Ek olarak poliçenin yenilenmemesi durumda geciktirilen her ay için %5’lik bir gecikme cezası uygulanmaktadır. Bir diğeri ise trafikten men cezasıdır. Yetkili birimler tarafından bir aracın zorunlu trafik sigortasının olmadığı tespit edildiğinde araç trafikten men edilebilmektedir. Böyle bir durumda da araç sahibi hem aracın otoparkta kaldığı gün sayısının otopark ücretini hem de çekici ücretini ödemek zorundadır.

Bu sorunun pek çok yanıtı olabilmekle beraber en sık karşılaşılan durum aracın uzun süre boyunca sigortasız kalma halidir. Çünkü bunun sonucunda sigorta bedeline, gecikme cezası da eklenecektir. Aynı zamanda aracın kaç kazaya karıştığı, trafik sigortası fiyatlarını artıran bir etmendir. Dolayısıyla bir araç ne kadar çok kazaya karışırsa bir sonraki dönem için trafik sigortası bedeli de daha yüksek çıkacaktır.

Trafik sigortası ile benzerlik gösteren diğer sigorta türleri şu şekilde sıralanabilir:

Kimlerle Çalışıyoruz?

https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/axa-sigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/sompo-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/generali-sigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/turkiye-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/allianz-sigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/nn-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/anadolu-sigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/chubb-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/ak-sigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/quick-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/hdi-sigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/euroko-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/ray-sigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/demir-sigorta.png
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/turk-nippon-sigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/acibadem-sigorta.png
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/groupama.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/agesa-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/doga-sigorta.pnghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/fiba-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/gulf-sigorta.pnghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/neova-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/dubai-sigorta.jpghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/arex-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/zurich-sigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/koru-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/ankara-sigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/magdeburger-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/corpus.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/orient-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/bereket-sigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/unico-sigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/atradius-logo.pnghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/seker-sigorta.png
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/atlasmutlu.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/katilim-emeklilik-sigortasi.jpg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/mapfre-sigorta.pnghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/12/aveon-sigorta.png
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/12/hepiyi-sigorta.png

İlgili ürünler

motosiklet trafik sigortası

Motosiklet Trafik Sigortası

Motosiklet trafik sigortası; kaza sebebiyle üçüncü şahıslara vereceğiniz maddi ve bedeni zararları karşılayan, yaptırılması zorunlu bir sigorta ürünüdür.

trafik sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası

Trafik Sigortası; herhangi bir kaza sonucunda yalnızca karşı tarafta oluşabilecek sağlık ve araç hasarı gibi maddi masrafları karşılayan, Türkiye’de yaptırılması zorunlu olan bir sigorta çeşididir.

ihtiyari mali sorumluluk sigortası

İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası

İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası; Zorunlu Trafik Sigortası bulunan araç sahiplerinin, olası bir kaza durumunda üçüncü şahıslara vereceği hasarın Trafik Sigortası limitlerini aşması durumunda, kalan masrafları karşılayan bir sigorta türüdür.

kasko sigortası

Kasko Sigortası

Kasko Sigortası; çarpma, çarpışma, yangın ve çalınma gibi kişilerin iradesi dışında oluşabilecek risklere karşı aracı güvence altına alan bir sigorta ürünüdür. Trafik sigortasının zorunlu olmasının aksine, kasko sigortası yaptırılması zorunlu değildir. Fakat her gün trafikte veya park halinde oluşabilecek onlarca riske karşı koruma sağlaması nedeniyle birçok araç sahibi kasko sigortasını satın almaktadır.

motosiklet kasko sigortası

Motosiklet Kasko Sigortası

Motosiklet Kasko Sigortası; trafikte seyir veya park halinde oluşabilecek çarpma, çarpışma, kısmen veya tamamen çalınma, yanma veya üçüncü şahısların kötü niyetli davranışları sebebiyle oluşacak zararlara karşı, motosikletinizi ve bütçenizi koruma altına alan bir sigorta çeşididir.

yat ve tekne sigortası

Yat ve Tekne Sigortası

Yat ve Tekne Sigortası; denizde, çekek yerlerinde veya marinalarda oluşabilecek pek çok riske karşı yat, tekne ve içerisinde bulunan teçhizatları koruma altına alan bir sigorta türüdür.

yeşil kart sigortası

Yeşil Kart Sigortası

Yeşil Kart Sigortası, yurt dışı seyahatlerinizi aracınızla gerçekleştirmek istediğinizde; olası bir kaza sebebiyle, üçüncü şahıslara vereceğiniz maddi ve bedeni zararları karşılayan bir sigorta ürünüdür.