Anasayfa > Hayat Sigortaları > Hayat Sigortası Fiyatları 2025 ve Kapsamı
Hayat Sağlık Sigortası poliçelerinin sunduğu teminatlar, aşağıdaki gibidir:
Ölüm sigortası tarafından sunulan ana teminatlar ve limitleri; sigorta şirketlerine ve poliçelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Geri Ödemeli Hayat Sigortalarında sigortalı olunan süre boyunca risk gerçekleşmezse; sigortalı poliçe tarihinin sonlanması itibari ile ödediği primleri toplu bir şekilde geri alabilir.
Özel hayat sigortası ya da birikimli hayat sigortası hakkında detaylı bilgi için 0216 411 95 17 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir ya da sayfanın üst kısmındaki butondan açılan forma bilgilerinizi bırakarak size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz. Sigorta danışmanlarımız online hayat sigortası poliçelendirme süreçlerinde sizlere destek sağlayacak ve en uygun hayat sigortasını seçmenize yardımcı olacaktır.
Yaşam sigortası; vefat, maluliyet, işsizlik ve tehlikeli hastalıklar gibi planlanamayan bir durum gerçekleştiğinde, poliçede belirlenmiş lehtar veya kanuni varislere maddi bir birikim bırakan sigorta türüdür.
Pek çok avantajı olan hayat sigortası, uygun prim ödeme oranları ve geniş kapsamlı teminat hizmeti ile kişinin ve sevdiklerinin yaşam standartlarını korumasında kritik olumlu etkilere sahiptir. Bu bağlamda maddi giderlerin karşılanmasını ve bireyin bütçesi ile geleceğini garanti altına almaktadır.
Hayat sigortası, hayattaki beklenmedik risklere karşı koruma sağlayan bir sigorta çeşididir. Bu riskler; tehlikeli hastalık, işsizlik, vefat ve maluliyet gibi durumlardır. Hayat sigortası sayesinde kendinizi ve sevdiklerinizin yaşam kalitesini güvence altına alabilirsiniz.
Hayat sigortası aynı zamanda aşağıdaki durumlarda da maddi güvence sağlar;
Yaşam sigortası türleri, çeşitli gruplar altında toplanmaktadır. Hayat sigortası türleri aşağıdadır.
Otomatik BES Katılım Nedir ve Çocuklar İçin BES hakkında detaylı bilgi için sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.
Yaşam sigortası şartları, teminat içeriğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Yaş bakımından genelde 18-60 aralığında bulunan herkes hayat sigortası yaptırabilmektedir.
Bu kişiler tanı, teşhis veya tedavi aşamasında herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişilerdir ve tehlikeli hastalıkların teminatlı olduğu ürünlerden yaralanırlar. Kanser teminatı olan ürünlerden ise 18-55 yaş aralığında sağlıklı olan ve öncesinde kanser teşhisi konulmamış bireyler faydalanabilmektedir.
Hayat sigortası dahilinde sunulan teminat ile limitler, sigorta şirketlerinin sağladığı poliçelere göre değişebilmektedir. Genel anlamda sahip olunan teminatlar ise vefat teminatı, yaşam teminatı, maluliyet teminatı, gündelik tazminat teminatı ve istem dışı işsizlik teminatı şeklindedir.
Eğer “kredi hayat sigortası hangi hallerde ödeme yapmaz” diye merak ediyorsanız hayat sigortası teminat dışı haller, aksine bir sözleşme olmadığı müddetçe aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.
Hayat sigortasının temel teminatları; vefat teminatı, yaşam teminatı, maluliyet teminatı, gündelik tazminat teminatı ve istem dışı işsizlik teminatıdır. Doğumu kapsayan bir sigorta ürünü tercih edenler için Doğum Sigortası yaptırmak çok daha avantajlı olacaktır.
Bu sorunun yanıtı hayat sigortasının teminat kapsamına bağlıdır. Eğer ölüm ve sakatlık riskine karşı yaptırılmış bir poliçe ise ameliyat masrafları karşılanmaz. Ancak hayat sigortası kapsamına eklenmiş ek teminatlar varsa ameliyat gibi sağlık giderleri karşılanabilir.
Bu sigorta türü, yaptırılması zorunlu olan sigortalardan değildir; isteğe bağlı olarak yapılır. Ancak bankadan kredi çekme noktasında hemen hemen her banka özel hayat sigortası yaptırmanızı zorunlu kılar.
Kredi Çekerken Hayat Sigortası Zorunlu mu? sorusunun detaylı yanıtını kaleme aldığımız yazımızı inceleyebilirsiniz.
Hayat sigortası fiyatları, poliçede yer alan teminatlara bağlı olarak değişecektir. Bu nedenle kişiye özgü hayat yatırım sigortası için Genç Sigorta ile iletişime geçebilir ve sigorta danışmanlarından detaylı bilgiyi alabilirsiniz.
Hayat sigortası; ölüm, kaza sonucu ölüm, hastalık sonucu ölüm ya da kaza sonucu maluliyet gibi durumlarda kişinin ailesini sigorta güvencesine alır. Hayat sigortasının kapsamı, ek teminatlarla genişletilebilir ve çok daha kapsamlı bir sigorta koruması sağlanabilir.
Yaşam sigortası kapsamını birkaç madde ile özetleyelim;
Hayat sigortasının ölüm halinde ne kadar ödeyeceği poliçe özelinde değişir zira her poliçenin teminatları farklı olacaktır. Detaylı bilgi için sayfanın üst kısmında bulunan “beni arayın” butonuna bilgilerinizi girebilir ve prim iadeli hayat sigortası için sizi aramamızı talep edebilirsiniz.
Hayat sigortası gelir vergisi indirimi mümkündür. Ödenen hayat sigortası primleri, asgari ücretin brüt tutarını aşmamak koşuluyla gelir vergisi matrahından düşülebilir bu sayede hayat sigortası vergi avantajı sağlanır.
Dolar BES hakkında detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Hayat sigortasından kimler yararlanabilir sorusunun yanıtını şu şekilde vermek mümkündür;
Teminat türüne ve talep ettiğiniz sigorta ürününe bağlı olarak bazı ürünlerde sağlıklı olma koşulu ya da yaş sınırı uygulaması olabilir. Genellikle hayat sigortası 18-65 yaş arası kişilere yapılır.
Geniş teminat kapsamı ve makul prim ödemeleri sayesinde bireylerin yaşam kalitesini güvence altına alan, çeşitli maddi zararları karşılayan hayat sigortası yaptırmak oldukça avantajlıdır.
Bu anlamda olası riskler hakkında endişelenmenin önüne geçmek adına Genç Sigorta danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Hayat sigortası iletişim bilgileri ve detayları için birkaç adımı izlemeniz yeterlidir.
Hayat sigortası yaptırma prosedürleri basittir. Hayat sigortası nereden yaptırılır sorusuna yanıt bulabilmek için tek yapmanız gereken iyi bir şirkete güvenmek ve ihtiyaçlarınıza uygun poliçe türünü seçmektir. Herkesin aynı ürüne ihtiyacı yoktur, bunun için farklı seçenekleri iyi analiz etmeli ve durumunuza göre tercihte bulunmalısınız. Hayat sigortası karşılaştırma konusunda Genç Sigorta olarak bizimle iletişim kurabilir ve sizin için en uygun sigortayı seçmenizde yardımcı olmamızı sağlayabilirsiniz.
Prim iadeli hayat sigortası yapan sigorta şirketleri şu şekilde listelenmektedir:
Ek olarak tüm bu sigorta şirketleri dışında faydalanmak isteyen vatandaşlar için Ziraat Bankası, Akbank ve İş Bankası sigorta hizmeti de bulunmaktadır. Yaşam sigortası iade hesaplama işlemleri için ise anlaşmalı olduğunuz teminat kapsamında bir değerlendirme yapılmalıdır.
En İyi BES Şirketi Nasıl Seçilir başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
Hayat sigortasında süre genellikle 1 yıl şeklindedir. Yine de ürüne göre değişkenlik gösterebilmektedir. Riskin gerçekleşmesiyle de sona erer.
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi hakkında detaylı bilgiyi kaleme aldığımız yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Hayat sigortası yaptırma zorunlu değildir. Her ne kadar bazen SGK veya GSS gibi sigorta tipleriyle karıştırılsa da hayat sigortası isteğe bağlı olarak yaptırılan sigorta türleri arasında yer almaktadır. Ancak bu güvenli bir gelecek için kritik bir değere sahip olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Benzer şekilde “konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu” sorusu da akıllara gelmektedir. Fakat burada da bir zorunluluk söz konusu değildir.
Devlet yaptırımı kapsamında değerlendirilmediği için sigorta şirketlerinin sunduğu hayat sigortası fiyatları, teminatları ve primleri farklılık göstermektedir. Bu anlamda hayat sigortasına etki eden kriterleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür;
Erken yaşta hayat sigortası yaptırmanın her zaman daha avantajlı olacağı bilgisini de verelim.
Poliçenize ait tüm bilgilere ve sorgulamalara e-devlet sistemi üzerinden hızlıca ulaşabilirsiniz.
Sigorta iptali e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Ancak kredi hayat sigortası iptalinde bazı kriterler mevcuttur. Kredi çekerken sigorta yapılıyorsa ve banka rehini söz konusuysa sigorta iptal edilemez. Ancak sigorta, ihtiyari bir şekilde yapıldıysa iptal işlemi daha kolay gerçekleşecektir. Eğer iptal başvurusunda bulunmak istiyorsanız prim ödemelerinizi ispat eden belgeleri sigorta şirketine iletmeniz gerekir. Böylece poliçe şartları dahilinde sigortanızı iptal edebilirsiniz. Fakat sizin adınıza banka tarafından yapıldıysa bankaya bildirimde bulunmanız gerekir.
Peki yaşam sigortası parası nasıl geri alınır? Kredi bittikten sonra hayat sigortası geri alınır mı? Bu sorunun cevabı sigorta şirketine göre değişebilir. Yaşam sigortası genel şartları ve sigorta şirketinin belirlediği özel şartlara istinaden primin geri alınıp alınamayacağı belirlenir.
Sigortalı olunan süreç içerisinde riskin gerçekleşmemesi halinde sigortalı poliçe tarihinin bitmesiyle ödenen primler toplu olarak geri alınabilmektedir. Bankalardan yaşam sigortası geri alma işlemleri için dilekçe yazılabilmektedir. Bu anlamda resmi yollar üzerinden e-devlet kredi hayat sigortası geri alma işlemleriyle primlerin ücret iadesi mümkündür. Yaşam sigortası iadesini talep ederken Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda bulunmak ve inceleme sonucunu beklemek yeterli olacaktır.
Bireysel emeklilik ve hayat sigortası farkları aşağıdadır.
Kimlerle Çalışıyoruz?